Sv.AmazingHope.net (På hemsidan) Sv.AmazingHope.net

3. Penance - Vägen till Kristus

Utgångspunkt, vad kan jag göra?

165_cesta_ke_kristu.jpg

3. Penance - Vägen till Kristus

Tillagt: 07.10.2010
Visningar: 99164x
Ämnen: Utgångspunkt, vad kan jag göra?
PrintTisk

Omvändelse

Hur blir man rättfärdig inför Gud? Hur kan rättfärdiga syndare? Endast Kristus kan ge oss i linje med Gud, med helighet. Men när vi kommer till Kristus?

Sann omvändelse innefattar en uppriktig ånger över synd och vänd bort från synden. Sin kommer inte att ta tillbaka förrän vi vet inte hans synd, uppstår verklig förändring i livet bara när hjärtat vänder sig bort från synden.

Många människor förstår inte sanna natur ånger. De är bedrövade eftersom de har syndat, och även gör en extern åtgärd av rädsla för att de kommer att ge lidande för begick ondska. Detta innebär inte ångrar enligt Guds ord. Sådana människor gör är klagar snarare än konsekvenserna av sin synd än synden själv.

Om du ger i hjärtat av Anden, men vaknar samvetet och syndaren kommer att känna något av det djup och helighet i Guds lag, med stöd av regeringen i Gud i himlen och på jorden. "Ljuset som upplyser varje människa som kommer till världen" (Joh 1:9), tänds den hemliga hörn av hjärtat och avslöjar saker gömda i mörkret. Sinne och hjärta är att ge föreställningar om synd. Syndaren känns rättvisa i HERRENS, och kände rädd för att framträda inför en syndig och oren, genom vilken undersöker hjärtat. Han ser Guds kärlek, helighetens skönhet, glädje oskuld, längtar efter att rengöras och få tillbaka kontakten med himlen.

Bibeln lär aldrig att syndaren måste ångra innan Kristi inbjudan: "Kom till mig alla som arbetar och bär på tunga bördor laster och gå mig vila" (Matt 11:28). Helande kraft som kommer från Kristus leder till sann omvändelse. Peter förklarade att Israel och sade: "Denne Gud är upphöjd som ledare och frälsare och gav honom en plats på sin rätt att föra Israel omvändelse och syndernas förlåtelse" (Apg 5.31). Vi kan inte inte ens ångra sig utan Kristi Ande, som ger upphov till samvete, precis som Kristus inte kan uppnå förlåtelse för våra synder.

Kristus är källan till all sann motiv. Endast han kan ingjuta i hjärtat fiendskap mot synden. Alla längtan efter sanning och renhet, varje övertygelse om vår egen skuld bevis på att vårt hjärta har den Helige Ande. Hans död för syndare, visade Kristus den kärlek han inte kan förstå, och se vart den leder älskar syndaren, jihne hans hjärta, sinne och själ fylls med ödmjukhet och omvändelse.

Du, som är kärnan i längtan efter något bättre än det kan ge denna värld, tror att denna önskan är Guds röst som talar till dig. Be Gud att ge dig en riktig synd att du avslöjade i Kristi eviga kärlek, i sin perfekta renhet. Livet Frälsaren är ett bra exempel på att upprätthålla principerna i Guds lag - kärlek till Gud och människor. Hans liv var fullt av förlåtelse och osjälvisk kärlek. Om vi ser på det vår när ljuset av vår Frälsare, då vet vi deras onda hjärtan.

Men när gryr ljuset från Kristus i våra hjärtan, vi vet deras motiv själviskhet, fiendskap med Gud, skamfilat genom någon av våra liv. Då vi inser att vår rättvisa är riktigt smutsiga kläder, och att endast Kristi blod kan renar oss från synd och orenhet av hjärtat att återställa sin image. Sinner bevisar hans handlingar av otrohet, som avskaffade Guds lag och syndarens ande rörd och ödmjuk inför de genomträngande inflytande av Guds Ande. Sinner avskyr själv, letar efter en ren, fläckfri karaktär av Kristus.

Det syllogism är inte en opartisk person och därför ofullkomliga. Men Gud anser allt som det är i verkligheten. Den berusade är i förakt och säger till honom att för hans synd inte komma till himlen, stolthet, egoism och girighet, men går ofta utan anmärkning. Det är just de synder som sårar Gud, i synnerhet som de är oförenliga med barmhärtighet, som kännetecknas av Guds natur med det osjälviska kärlek som finns i universum inte falla. Vem är skyldig till allvarliga synder kan känna skam och fattigdom och kan känna behov av Kristi nåd.

Men fattigdom inte känner stolthet, och därmed stänger hjärta mot Kristus och evig välsignelse som kom att ge. Vet du om din synd, inte slösa tid att rätta till sin egen makt ensam. Hur många människor tror att de är tillräckligt bra för att kunna komma till Kristus! Tror du att dra nytta av dem bara av egen kraft? "Kan en svart man förvandla sin hud eller en panter sina fläckar? Hur du kan göra bra om man är van att göra ont?" (Jeremia 13,23). Hjälp oss att vara ensam med Gud. Vi kan inte vänta på en starkare tro, en bättre möjlighet eller någon som är bättre. Sami kommer att åstadkomma någonting. Vi kommer till Kristus som vi är.

Förhalning är ett misstag som begåtts av tusentals människor på bekostnad av evig salighet. Jag vill inte prata om hur kort och osäkert liv är. Är att det är en fruktansvärd fara som underskattar nog, trots den långa väntan att betala höra rösten av den Helige Ande och föredrog att leva i synd. En sådan risk för att förhalning är egentligen. Synd, låt oss minsta verkar, kan endast åta sig att risken att vi gör evig förlust. Vad vi inte råda kommer vi övervinna och skapa vår undergång.

Varje individ överträdelse, varje försummelse eller avslag på Kristi barmhärtighet drabba dig. Sins of a förhärdade hjärta, försvaga kommer, ta bort orsaken och gör dig mindre mer villiga och mer kapabla att följa en mindre mild uppmaning av den Helige Ande. Ärligt med hjärtat. Vara så verklig och permanent, vilket skulle insats ditt liv här på jorden, som kampen mellan renhet av Gud och du måste vara ett beslut för evigheten. Enbart hopp, om inte mer med det, tar dig till destruktion. Leta efter Guds ord med bön. Detta ord visar Guds lag och Kristi liv stora principerna om helighet, utan som "ingen får se Herren" (Hebr 12,14). Den övertygar om synd, visar vägen till frälsning. Följ dem som Guds röst talar till din själ.

Vet du om den enorma synd, kommer du förstå om vi verkligen är, de gör inte misströsta. Kristus kom till världen just för att frälsa syndare. Vi behöver förlika sig inte med Gud, men Gud i Kristus och försonade världen med sig själv "(2 Kor 5:19). När Satan viskar till dig att du är stora syndare, titta på din Frälsare och tala om dess förtjänster. Vi är alla stora syndare, men Kristus dog som vi kan bli förlåtna. förtjänstmedalj i Kristi offer är tillräckligt för att vi ska försonas med Fadern. Hur stor kärlek.

Utdrag ur boken Resan till Kristus - EG White


Relaterade artiklar från kategori - Utgångspunkt, vad kan jag göra?

Hur hittar jag Gud?

372_jak_najit_boha.jpg Inuti varje människa är kodad i längtan efter Gud. Förr i tiden människor har för generationer skapat olika gudar på sina egna villkor, och även i dag människor har en önskan ...
Tillagt: 07.03.2011
Visningar: 164002x

De första stegen mot religiös människa

467_prvni_kroky_vericiho_cloveka.jpg Var inte rädd för att bekänna sin tro på Kristus.Romarbrevet 10, 9-11 - Om du med din mun bekänner att Jesus är Herre och i ditt hjärta tror att Gud har ...
Tillagt: 20.08.2010
Visningar: 95043x

Bibeln, Guds ord - varför kan vi lita på henne?

285_bible.jpg Bibeln är en bok som skapades för 16 långa århundraden, och den har deltagit skriftligen 40 författare av helt olika åldrar, yrken, utbildning, miljö, integration, och världsuppfattning. Och ändå som kristna ...
Tillagt: 07.12.2010
Visningar: 160279x

Hur man höra Guds röst

140_jak_slyset_bozi_hlas_1.jpg Lär dig att höra Guds röstVåra kära Frälsare väntar på att öppna dörren till ditt hjärta och säga att i vår vistelse. Jesus säger: "Se, jag står vid dörren och knackar ...
Tillagt: 29.09.2010
Visningar: 220479x
Rekommenderad

Jesus hade uppstått från de döda - sex skäl för att bekräfta detta

287_nas_veleknez_jezis_kristus.jpg Jesus från Nasaret korsfästes, begravdes och tre dagar senare uppstod från de döda. Ingen annan religion har inte påstått att dess grundare återuppstod. I att kristendomen är unik. Något argument för ...
Tillagt: 08.12.2010
Visningar: 250423x

Sv.AmazingHope.net - 3. Penance - Vägen till Kristus