Sv.AmazingHope.net (På hemsidan) Sv.AmazingHope.net

Exodus - Bibeln nämns Pihahiroth och Baal-Sefon

Biblisk arkeologi

169_pichirot_tarabeen.jpg

Exodus - Bibeln nämns Pihahiroth och Baal-Sefon

Tillagt: 08.10.2010
Visningar: 198456x
Ämnen: Biblisk arkeologi
PrintTisk
169_pichirot_tarabeen.jpg170_pichirot_tarabeen_2.jpg171_pichirot_tarabeen_3.jpg172_pichirot_tarabeen_4.jpg174_nuwayby_al_muzayyinah.jpg

PiHahiroth och Baal-Sefon

Nuweiba är en akronym för Nuwayba'al Muzayyinah på arabiska, vilket betyder "öppet vatten Moses. Du kan titta på galleriet på kartan, som visar det fullständiga namnet på detta område. På detta område innan de församlade Israels folk mirakulöst korsar Röda havet.

Exodus 14:1-3 - Och HERREN talade till Mose och sade: Tala till Israels barn, att de vända om och lägra före Pihahiroth, mellan Migdol och havet, mitt emot Baal-Sefon: innan det skolen lägra av havet. För Farao skall tänka att Israels barn, De är intrasslade i landet och blivit instängda i öknen hath dem i.

Vid norra änden av stranden området Nuweiba, resterna av en forntida egyptisk fästning. Denna uråldriga egyptiska fästning är ytterligare ett bevis att hela Sinaihalvön till Egypten kontroll.

Idag är detta gammal fästning som kallas Tarabeen. Ron Wyatt, som upptäckte platsen för Exodus tror att detta fortet är en plats som Bibeln kallar det Pihahiroth. Detta är förmodligen Bibeln beskrivs Pihahiroth, som ligger mellan Migdol motsatta Baal-Sefon.

Migdol antingen bergen i väster och ett torn som ligger i en av topparna. Detta beror på från Bibeln, visste farao att rörelsen av israeliterna, där att resa. Det är historiskt motiverat att egyptierna hade för hela Sinaihalvön, ett vakttorn, som han passerade med en skylt i reflektionen av solljus på natten i en brand. Med dessa torn var så Farao rapporter om förflyttning av fartyg i Aqabaviken. Med dessa vakttorn skulle Farao få meddelanden på den exakta rörligheten för Israels folk.

På den motsatta stranden i Saudiarabien, mittemot där Israels folk in i havet för att hitta resterna av en annan fornborg. Detta är förmodligen Midiánská styrka, som ägnades åt Baal. Ron Wyatt trodde att Bibeln nämns i stället för Baal-cefon.

Bibeln säger att Moses, efter att ha flytt från Egypten till Midiánské flytt landet. Bibeln av landet var på territoriet i dagens Saudiarabien. Det Moses var gift och bodde tills Herren talade till honom ur den brinnande busken och gav honom i uppdrag att återvända till Egypten för att leda nationen Israel. Moses bodde på landet Midiánské framför den ledande ur det israeliska folket från Egypten.

Exodus 2,15 - När hon hörde av Farao, Moses ville ge de döda, men Moses flydde från honom till midiánské land. När han kom, satte han sig vid brunnen.

Varför Moses flydde i skräck för Faraos Midiánské land? Som vi vet från det historiska perspektivet och Egypten hade kontroll över Sinaihalvön. Midiánská landet har styrts av Egypten, det var en säker plats att leva i exil Moses.

Det är uppenbart att Moses visste väl Midiánskou land (territorium dagens Saudiarabien), eftersom han bott här i år. Det var en säker plats att bo och där man kan föra människor i Israel.

Bibeln säger att Gud är berget Sinai i Arabien.

Galaterbrevet 4,25 - Detta Agar är berget Sinai i Arabien och motsvarar Jerusalem som nu, som det är med sina barn i träldom.

Ron Wyatt upptäckte inom Saudiarabien, nämnde alla biblar platser. Han upptäckte den sanna berget Sinai, där Moses mottog de tio budorden. Han fann den gyllene kalven altaret, och många andra artefakter.

Rätt på berget Sinai att Moses mottog de tio budorden, är den aktuella kartor, som kallas Jebel el Lawz betyder "berg lag." Lokala beduiner, kallas berget fortfarande Mount Moses.

Alla dessa fakta, kommer jag att försöka beskriva i en annan artikel. Det finns många fakta och dokumenterade bevis för att Exodus är en sann historia som hände.


Relaterade artiklar från kategori - Biblisk arkeologi

Sodom och Gomorra - Flavius Josephus, judiska kriget

176_flavius_josephus.jpg Vem var Flavius Josephus?Iosephus eller Josefus föddes omkring år 37/38 i Jerusalem, dog omkring år 100 i Rom. Det ursprungliga namnet Josef Ben Matitjahu. Han var en lärd och historiker som ...
Tillagt: 13.10.2010
Visningar: 217051x

Tourist besökscentrum - Noaks Ark

28_tourist_visitors_center.jpg Den turkiska regeringen hade genomfört omfattande forskning med arkeologer. Arkeologer har undersökt alla fakta till dem av Ron Wyatt och hans kolleger. Efter att ha granskat webbplatsen och hittat alla de ...
Tillagt: 22.07.2010
Visningar: 121884x

Upptäckten av den bibliska städerna Sodom och Gomorra

29_1_sodom_and-gomorrah.jpg Sodom och Gomorra, bibliska städer förstörs av svavel.Alla känner till ordspråket verkligen Sodom Gomorra, när man talar om något mycket skamligt. Var kom denna att säga sitt ursprung, ursprungligen av en ...
Tillagt: 20.09.2010
Visningar: 462712x

Noas hus och grav

19_house_noah_4.jpg Ron Wyatt hittade två minnesmärke plack som höggs i sten, som utgjorde död Noah om en styrelse och att hans fru på deras andra album präglade med åtta kors som symboler ...
Tillagt: 22.07.2010
Visningar: 157951x

OFFERALTARE Noas familj

23_noah.jpg Nära byn hittades Erzap altare Noas familj. Altaret byggdes av Noas familj efter syndafloden, som offrade till Gud.Genesis 8:20 - när Noa byggde ett altare och tog av alla rena djur ...
Tillagt: 22.07.2010
Visningar: 153817x

Sv.AmazingHope.net - Exodus - Bibeln nämns Pihahiroth och Baal-Sefon