Sv.AmazingHope.net (På hemsidan) Sv.AmazingHope.net

Fortsätt i reformationen av våra nitiska förfäder

True Tio Guds bud

520_jan_hus_kostnice_1415.jpg

Fortsätt i reformationen av våra nitiska förfäder

Tillagt: 13.12.2011
Visningar: 141457x
Ämnen: True Tio Guds bud
PrintTisk

Foto Källa: Wikipedia

Hela generationer av tjeckiska landet var centrum för den reformerade tron ​​i hela Europa. Var och en av oss vet namn som Jan Hus och Jan Zizka. Men du vet hur stor Guds kraft åtföljs av? I det gamla Israel, ledde Gud sitt folk i strid med fienden på ett sådant sätt att även en mycket större armé inte hade en chans. Mycket större och mer beväpnade arméer utan att slåss, skräck, och gav till flykten, eftersom Israel var Gud.

Vem av oss idag, men vet att samma sak hände under HUSSIT krigen, gick thecommon människor att kämpa beväpnade med en mycket större armé, och att även i skräck och sprang därifrån utan strid? Ja, det var husiterna Gud och att Han ledde reformationen och var chef för de människor som kämpade för reformationen. Våra förfäder var djupt religiösa människor med många levande erfarenhet av Gud.

Utdrag ur boken Den stora striden - Kapitel 6 Hus och Jerome.

Chefen för Hussites stod Jan Zizka, som kort efter början av kriget blind på båda ögonen, men som ändå var en av de skickligaste befälhavarna av hans tid. Hussites emot fler krafter som byggs upp emot dem, eftersom de trodde på Gud och var övertygade om att deras sak är rättvis. Om och om igen, samlades den nya kejsaren trupper och invaderade Böhmen. Hans trupper har dock alltid varit snöpligt besegrad. Husiterna visste inte rädslan för döden och ingen kunde stå dem.

Två fientliga arméer närmade sig varandra tills bara en flod mellan dem. "Crusader armén var mycket starkare, men istället iväg över floden och drabbade samman i kampen med hussiterna, enligt vilket hittills marscherade, frös och stirrade stumt på HUSSIT krigarna. (Wylie, Vol. 3, kap. 17) sedan plötsligt slog allt armén mystiska skräck. Utan falla morgonen rasade en stor militär makt, krossade som en osynlig makt. HUSSIT trupper slå en massa fiendesoldater och började jaga flyktingar. Vinnare föll i händerna på stora byten, och så kriget som skulle utarma Böhmen, är mer berikad.

Några år senare som den nye påven höll ett korståg. Liksom tidigare, denna gång liksom militär utrustning från alla europeiska länder som omfattas av påven. Alla som deltog i denna farliga företag, lovade påven en stor belöning. Varje stjärnskruvmejsel lovade fullständig förlåtelse och de värsta brott. För alla de som faller i krig, lovade en rik belöning i himlen. De som överlever, skörda de rikedom och ära på slagfältet. Påven ringde igen en enorm armé, över gränsen och invaderade Böhmen. HUSSIT trupperna retirerade inför honom och lockade inkräktaren, som ser sin seger som vissa, längre och längre inåt landet. Slutligen Prokop armén stannade, vände sig mot fienden och beredda att slåss. Korsfararna, som nu insett sitt misstag, väntade i hans läger HUSSIT attack. När du hör ljudet av den annalkande trupper, innan hussiterna någonsin upptäckts, föll hon till korsfararna fasa. Furstar, befälhavare och vanliga soldater släppa sina vapen och flydde i alla riktningar. Förgäves det påvliga sändebudet, som ledde kampanjen försökte organisera igen rädd och flydde armén. Trots det hans bästa, var han så småningom tvättas bort genom att fly. Hela armén förvirrad och utspridda i händerna på stora vinnarna föll igen byte.

En stor armé, postade de starkaste nationerna i Europa, armén modiga krigare, utbildad och utrustad för att slåss, och flydde efter den andra utan ett enda skott från en liten försvarare och sedan en svag nation. Det var en manifestation av gudomlig kraft. Aliens svepte övernaturlig skräck. Gud, besegrade som armén Faraos vid Röda havet och vände för att fly innan trupper Midjan Gideon och hans tre hundra män, som en natt besegrade armé av Assyrien stolta återigen sträckte fram handen för att omintetgöra makt förtryckarna. "Tut kommer att bli mycket rädd, där ingen frukta Gud säkert skingra benen av dem som du militärt belägrade;. Zahanbíš är för Gud föraktade dem." (Ps 53,6)

Och idag? Låt tron ​​ta dig?

De flesta av oss grät om kommunismen, om de svåra villkor och inskränkningar, men varför vi var tvungna att ta detta värdefulla? Tron på Gud våra förfäder under de tidigare generationerna? Iver och iver efter sanningen in i Guds Ord - Bibeln?

Många av oss idag bemoans den destruktiva och överdriven demokrati, återigen, att låta det ta den mest värdefulla. Varför lämna bekvämligheten av oss idag, söka efter pengar, mat och underhållning återigen tog brinnande tro våra förfäder, för att han inte tvekade att be sina liv?

Det finns många skäl att tro att Gud är. Alla har en längtan efter Gud i mitt hjärta långt sparas, även om det förnekar de flesta människor, i stunder av behovet är störst och störst risk av alla Gud kommer att ringa. Har du, varför?

När en hel generation kämpade för den reformerade tro, led av förtryck, hunger, ofta troende människor har fördrivits från sina hem eller dödas. Hur är det möjligt att det kan motstå? De hade tron ​​och lever ett mycket erfarenhet med Gud. Har särskilda ingripanden av Gud i sina liv, och det är stärkas. Våra trogna modiga reformatorer var inte bara vanligt folk, men det var adeln, furstarna, och ändå var villiga att ge upp allt. De hade förtroende och erfarenhet genom vilket de visste att de var på rätt sida.

Samma kan leva med Gud idag. Om du vänder dig till Gud, tro på Jesus Kristus, som är den enda vägen till frälsning och vårt tack till döden för våra synder, och den oerhörda nåd vi är frälsta. Han vänder sig sedan ditt hjärta och den Helige Ande i hans ord, hans oföränderliga lag av kärlek. Våra hjärtan sedan omvända när man tittar på den enorma uppoffringar av våra oskyldiga Frälsaren för våra synder längtar efter att göra Guds vilja, med kärlek och tacksamhet att respektera vad Gud är snäll och är skriven i tio punkter oföränderliga tio budorden. Då kommer du att se det som ditt liv förändras och du börjar uppleva Guds kraft och önsketänkande förväntningar på hans andra ankomst och frälsning.

Man kan säga att upplevelsen kan leva och de som inte följer hela Guds lag. Ja, det är så, ser Gud på den uppriktighet och puls av kunskap om varje person. Därför kan Hussites uppleva sådan kraft, trots att reformationen var fortfarande i sin linda och ännu inte helt känner till.

Men det finns en fara, eftersom även Satan tar arbetsplats mirakel, och särskilt innan tillkomsten av Jesus Kristus vara falska mirakel mycket eskalera. De som var bekanta med den permanenta giltigheten av Guds lag och förkastade sanningen och utfärdas som riskerar att Satans makt. Således kan även kristendomen runt om i världen vara handlat så många mirakel, uppenbarelse, ofta kortsiktiga återhämtningen och ändå inte vara Guds kraft.

Matt 24,24-25 - uppstår eftersom falska messias och falska profeter kommer att göra stora tecken och under, för att bedra (om möjligt) även de utvalda.

Våra förfäder hade en tro byggd på en solid grund av Guds ord. Tittar inte på vad de lämnar falska herdar i kyrkor, men bad uppriktigt längtan efter sanning och studerade Bibeln. De låter den helige Ande att leda och inte lämnas in av lögner. Låt oss därför återvända till sitt arv. Tro på Gud av hela ditt hjärta och själ, sinnet. Förälska hans lag av kärlek skriven i de tio budorden, och acceptera det genom den helige Ande i deras hjärtan med tacksamhet, tro och kärlek tröstade av Gud. Jesus sade:

Luke 16,17 - utan snarare av himmel och jord förgås, än att sluta betala en poäng lagen!

Matt 5,17-20 - "Tro inte att jag har kommit för att upphäva lagen eller profeterna jag inte kommit för att upphäva utan för att uppfylla dem Sannerligen säger jag eder: Intill dess himmel och jord förgås inte.. minsta bokstav eller en enda prick av lagen innan det hela blir verklighet.

Varför vi tror nu mer än våra pastorer och deras förvrängda tolkningar av denna lag inte längre är giltig, än orden om Jesus Kristus? Varför måste historien om avfallet från Guds principer i forntida Israel, den första kyrkan och protestantismen idag och ändå upprepas? Återgå till låt dig styras endast av den Helige Ande och Guds ord, och inte folket! Bli tron ​​åter villiga att kämpa och stå upp för henne. Gud kommer då att svara på deras ledarskap och tydliga störningar i ditt liv.

Kom ihåg att Bibeln är skriven för vanliga människor, inte bara för teologisk forskare, och därför alla viktiga sanningar från det under ledning av den helige Ande också förståeligt. Bibeln men inte relativiserar, minska, vrida och tolka efter sina åsikter. Bibeln är alltid tolkat Bibeln! Detta innebär att versen inte kan läsa, kommer tolka igen en annan vers för detta tema. Jesus Kristus sade:

Matt 18,3 - "Sannerligen säger jag eder, om du slår runt och blir som barn, att inte förlora i himmelriket.

Tänk på oss. Vilket av de tio punkterna bör därför upphävas?

Om, enligt kyrkans ledare fastspikad på korset bara de tio budorden, och inte bara den ceremoniella lagen av Moses, som pekade på den första Messias ankomst, och att Jesu Kristi död verkligen uppfylls, påpekar att de tio budorden skulle därmed slutade att betala?

Första -.. "Jag är Herren, din Gud, som förde dig ut ur Egypten, träldomshuset inte några andra gudar än mig (? Vi har således inga andra gudar)

Andra - Generera inte idolerna i form av uppe i himlen, jorden under eller i vattnet under jorden. Neklan dem och tjäna dem, ty jag är Herren din Gud är en nitälskande Gud. Att straffa missgärning fäderna på barnen intill tredje och fjärde generationen av de som hatar mig och visar nåd med tusenden, när man älskar mig och håller mina bud. (Vi kan därför inte längre tillbe avgudar och lugnt soškám och betjäna våra fritidsintressen?)

Tredje - Använd inte namnet på Herren, din Gud förgäves, för dem som skulle ta hans namn förgäves, lämnar Herren inte utan påföljd. (Jag, vi kan göra narr av Guds namn, svär och hädar?)

4 - Tänk på sabbatsdagen att du helgar den. Sex dagar skall du arbeta och uträtta alla dina sysslor Men den sjunde dagen är sabbat för Herren din Gud. Du skall inte något arbete - du, din son eller din dotter, din tjänare eller din tjänarinna eller din boskap, en invandrare i dina portar. På sex dagar gjorde Herren himlen och jorden och havet och allt i dem, men han vilade på sjunde dagen. Därför har HERREN välsignat sabbatsdagen och helgat den. (När Gud vilade på lördag för att träffa oss och förstärkt sin relation med oss, kan vi vinka en hand och inte komma, när Gud väntar?)

5 - Hedra din fader och moder, oavsett om du är lång i det land som jag ger Herren, din Gud. (Är du redo att lyda våra föräldrar?)

6 - Döda inte. (Ja, detta går vi i fängelse, men när Guds lag avskaffat det bör inte längre vara tillåtet?)

7 - inte begå äktenskapsbrott. (Jag kan begå äktenskapsbrott, njuta, och det spelar ingen roll om du skadar din partner?)

8 - Du skall inte stjäla. (Det skulle inte heller längre tillåtet att ens stjäla?)

9 - Ljug inte om din granne. (Hur mycket smärta skulle få om vi kunde ljuga om din granne?)

10: e - Envy din nästas hus. Envy din nästas hustru, hans slav, hans piga, hans oxe eller hans åsna - avundsjuk på din granne någonting. "(Satans avund, det började, det bör nu vara tillåtet?)

Vilken produkt inte längre är giltig? Kanske bara det fjärde budet?

Och varför bara när det är sigill Guds lag. Även om Guds ögon har samma betydelse alla buden (James 2:10), bara det fjärde budet finner vi tecken på Guds sigill:

1 Namn lagstiftaren: "Herren - din Herre och din Gud"

2: a Hans titel: Skaparen, "Herren har gjort - Skaparen av himmel och jord"

3 Det område som lagen gäller: "himlen och jorden och havet och allt i dem".

Exodus 31,13,17 - "Tala till Israels barn: Håll mitt Sabbath, eftersom det är ett tecken mellan mig och er, genom alla generationer att ni ska veta att jag är Herren, din Sanctifier Det är den eviga tecken mellan. mig och Israels barn. I sex dagar gjorde Herren himmel och jord, men på sjunde dagen vilade han och tog ett andetag. "

Hesekiel 20,12,20 - även jag gav dem min sabbaten, att vara ett tecken mellan mig och de ska veta att jag är HERREN, som helgar dem. Helga min sabbaten, huruvida ett tecken mellan mig och dig, du vet att jag är Herren din Gud.

Uppenbarelseboken 14,12 - Du behöver uthållighet av de helgon som håller Guds bud och Jesus i tro.

Ja, det är lördag verkligen ett tecken mellan Gud och hans folk!

Om de tio budorden verkligen Jesu död lyfts kollaps skulle vara en regering av kärlek och ord Herren Jesus Kristus och älska din nästa inte skulle gå att uppfylla, eftersom kärleken är hela lagen och profeterna. Bara ord av kärlek, sammanfattade Jesus upp hela tio budorden.

Matt 22,37 - Jesus sade till honom: "'Du skall älska Herren din Gud av hela ditt hjärta, hela din själ och med hela ditt förstånd." Detta är den första och största budet Den andra av samma slag:... Älska din nästa som dig själv "i dessa två bud hänger hela lagen och profeterna"

Vi kristna, som är dagens andliga Israel, kanske inte ordet för oss?

Jeremia 7,9-10 - Har du stjäla, mord, begå äktenskapsbrott, svär falskt, bränna rökelse till Baal, följa främmande gudar okänd, och sedan komma att stå inför mig i detta hus, som är uppkallat efter mitt namn, och säga: "Vi sparade"? Att du kan begå alla dessa illdåd?

Jeremia 4,1-2 -! "Jag önskar dig, Israel, återvänder, säger Herren, jag önskar dig tillbaka till mig önskar jag er mina svordomar elimineras från ögon och inga fler nebloudil Jag önskar er sanningen, rättvisa domstol och svär, "Så sant HERREN lever!"

Jeremia 7,23 - Lyssna på mig, och jag skall vara er Gud och ni skall vara mitt folk. Gå alltid på det sätt som jag förbjöd dig, och hålla dig väl. "

John 15,10 - Om du håller mina bud blir ni kvar i min kärlek, som jag har hållit min Faders bud och förbliver i hans kärlek.

1 Joh 5,3 - Guds kärlek är att vi lyder hans bud - och hans bud är inte betungande.


Relaterade artiklar från kategori - True Tio Guds bud

Tio budorden spikades fast på korset?

326_bylo_desatero_prikazani_pribito_na_kriz.jpg Bibeln säger att Gud gav lagen - de tio budorden, som skrevs av Guds finger på stentavlor, och gick in i arken av överenskommelsen.En andra ceremoniella lagen av Moses, som var ...
Tillagt: 02.02.2011
Visningar: 145537x

Iakttagande av sabbaten genom århundradena

464_zachovavani_sboty.jpg Ett överraskande tvärsnitt av historien som visar att Gud alltid haft sitt folk, som höll alla de tio budorden, inklusive Guds vilodag - sabbaten. Han misslyckades aldrig att utrota de troende ...
Tillagt: 14.08.2011
Visningar: 285913x

Vad är den sjunde dagen av veckan är lördag eller söndag?

278_kalendar.jpg Vad är den sjunde kalenderdagen lördag eller söndag? Hon blev en förändring?Många länder i dess nuvarande har sju kalenderdag söndag. Många människor är omedvetna om att lördag är bara att skapa ...
Tillagt: 29.11.2010
Visningar: 519007x

Vad han skrev om adventister protestanter?

363_reforma-protestante.jpg Vad är vi skyldiga adventistar? - Evangelisk Weekly - Constance Sparks 19 september, 2007 - Nej 25/2007 - 92. UpplagaAdventismen definierar sig själv som en fortsättning på den reformistiska rörelsen, som ...
Tillagt: 20.02.2011
Visningar: 109969x

Vilodag, lördag eller söndag?

60_sunday_saturday.jpg Vad är det korrekta vilodag, lördag eller söndag?Ofta talar i kristna kyrkor, vad är den verkliga vilodag. De flesta kyrkor, helgar kristna sammanslutningar söndag, bara en liten handfull lördagar. Varför världen ...
Tillagt: 02.08.2010
Visningar: 498663x
Rekommenderad

Sv.AmazingHope.net - Fortsätt i reformationen av våra nitiska förfäder