Sv.AmazingHope.net (På hemsidan) Sv.AmazingHope.net

Guds lag - de tio budorden rätt

True Tio Guds bud

585_desatero_bozich_prikazani.jpg

Guds lag - de tio budorden rätt

Tillagt: 19.04.2011
Visningar: 656092x
Ämnen: True Tio Guds bud
PrintTisk

Läs de tio Guds bud, som Gud gav till Moses på berget Sinai. Detta är rätt ordning och formulering av de tio budorden.

Ingen får göra några ändringar i lagen, ingen person, ingen religiös auktoritet eller tradition. Vem kommer att lyssna på Gud, vår Skapare, eller man, tradition?

Exodus 20:1-17

Gud talade alla dessa ord:

1 "Jag är Herren, din Gud, som förde dig ut ur Egypten, träldomshuset. Inte ha andra gudar vid sidan av mig.

2: a Generera inte en idol i form av uppe i himlen, jorden eller i vattnet under jorden. inte inte tillbe dem och tjäna dem för jag HERREN, din Gud, en svartsjuk Gud. Straffa missgärning av fäderna på barnen intill tredje och fjärde generationen av de som hatar mig och visar barmhärtighet tusentals åt dem som älskar mig och håller mina bud.

3 inte använder ditt namn av Herren, din Gud förgäves, för dem som skulle ta hans namn, skulle Herren inte lämna utan påföljd.

4 Tänk på sabbatsdagen, att du helgar den. Sex dagar skall du arbeta och uträtta alla dina sysslor Men den sjunde dagen är sabbat Herren, din Gud. Du skall inte utföra något arbete - du, din son eller din dotter, din tjänare eller din tjänarinna eller din boskap, en invandrare i dina portar. I sex dagar gjorde Herren himlen och jorden och havet och allt i dem, men han vilade på sjunde dagen. Därför har Herren välsignat sabbatsdagen och helgat den.

5 Hedra din far och mor, var du kan leva länge på jorden, som ger dig Herren, din Gud.

6. Dödar inte.

7. Inga äktenskapsbrott.

8 Inte stealingl.

9 Ljug inte om din granne.

10 avundas din nästas hus. Envy din nästas hustru, hans slav, hans piga, hans oxe eller åsna - avundsjuka inte din granne någonting. "

Redan i Gamla Testamentet Daniel såg att makten att ändra lagen. Den enda bud av tiden är den fjärde budet -. Tänk på sabbatsdagen så att du helgar

Daniel 7,23-25 Det fjärde djuret är en fjärde rike på jorden, vilket skiljer sig från alla andra: Det sköljt över hela jorden, trampa den och krossa. De tio horn är tio kungar som skall uppstå genom detta rike. Efter dem en annan konung kommer att uppstå, skiljer sig från tidigare, och de dämpa tre kungar. Kommer tal mot den Högste, kommer de heliga vara fel och försöka ändra tider och regler. (New International Version: Ska försöka ändra tider och lagar.)

Vad sade Jesus om lagen? Det kommer alla att betala och hur länge?

Matt 5,17-19 - "Tro inte att jag har kommit för att upphäva lagen eller profeterna jag inte kommit för att upphäva utan för att uppfylla dem Sannerligen säger jag eder: Intill dess himmel och jord förgås inte.. minsta bokstav, inte en enda prick av lagen, innan det kommer alla sanna. Vem som helst skulle eliminera ett av buden och undervisa folket i himmelriket betraktas som den minsta.

Hur viktigt är Guds lag?

Luke 16,17 - utan snarare på himmel och jord förgås, än att sluta betala en punkt lagen!

Raderad tro på Jesus och Hans nåd lag?

Romarna 3,31 - vi gör då upphäva lagen genom tron? Inte en chans! Omvänt lagen.

Vad aposteln Paulus skrev lagen?

Romarna 7,12 - men lagen är helig, är budet helig och rättfärdig bra.

Hur vet jag av kärlek till Gud och våra medmänniskor?

1 Joh 5,2-3 - Bara för att vi älskar Guds barn, erkänns av det faktum att vi älskar Gud och som uppfyller hans bud. Kärleken till Gud är att vi gör hans bud - och hans bud är inte betungande.

Fullständig Jesus sammanfattade kärleksbudet i ord, precis som det gjorde i det Gamla Testamentet Joshua.

Matt 22:37-40 - Jesus sade: Du skall älska Herren din Gud av hela ditt hjärta och med hela din själ och med hela ditt förstånd. Detta är den första och största budet. Den andra är som det: Älska din nästa som dig själv. I dessa två bud vilar hela lagen och profeterna.

Joshua 22,5 - Bara noga följa buden och lagen, hur kan Herrens tjänare Mose: Du skall älska Herren din Gud, att vandra på hans vägar och hålla hans bud. Sönderdelas till honom och tjäna honom av hela ditt hjärta och av all din själ.

Hur länge och varför de fastställda reglerna för Gud?

Psalm 111,7-8 - Lojalitet och rätten att placera sina händer, tillförlitliga är alla regler! Den eviga åldrar är etablerad, verkligen och uppriktigt som ska utföras.

Vad Gud gav ett tecken på Guds folk?

Exodus 31,13 - Herren sa till Mose: "Tala till Israels barn: Följ min Sabbath, eftersom det är ett tecken mellan mig och eder generationer, vet du att jag är Herren som helgar er.

Det kommer att vara ett tecken på Guds bud i de sista dagarna?

Uppenbarelseboken 12,17 - Då draken var arg på sin fru och gick för att föra krig med resten av hennes säd, som hålla Guds bud och har Jesu vittnesbörd.

Är Guds ark med Guds tio budord konstant även himlen?

Uppenbarelseboken 11,18-19 - nationer revolterade, men din vrede kom, kom det dags att domstolen över alla döda och återbetalningstiden för din tjänare, profeter och helgon, och till alla som omhuldar ditt namn, små och stora , och tiden för förstörelsen de som korrupta jorden. "Då Guds tempel öppnades i himmelen, och hans tempel sågs arken av sitt förbund.

Vad profeten Malaki skrev som är viktig i förhållande till den sista dagen i HERREN, flammande som en ugn?

Malaki 3,22 - Kom ihåg den lag min tjänare Mose, de regler och bestämmelser som jag har engagerat honom i Horeb för hela Israel.

Jesus uttalade profetian var uppfyllda i år 70 e.Kr., det vill säga 40 år efter Kristus, men Jesus uppmanar till laglydnad!

Matt 24,20 - Be du inte kör på vintern eller sabbaten.

Och vad de första lärjungarna? Lyda lagen och ändå bibehålla på lördag och uppstigning om Jesus Kristus?

Apg 13,14-44 - På lördagen gick till synagogan och satte sig ....... så de pratade om dessa saker nästa lördag ........ nästa lördag att höra Guds ord kom nära alla stad.

Hebreerbrevet 1,1,9 - löftet om att skriva in hans övriga gäller fortfarande ...... Därför förblir Guds folk en helgdag. För dem som trädde in i hans vila, vilade från sitt verk, som Gud vilade från sina.

Guds lag var alltid och kommer alltid att vara. Det ändrar inte det väsentliga i Guds regering full av kärlek!


Relaterade artiklar från kategori - True Tio Guds bud

Tio budorden spikades fast på korset?

326_bylo_desatero_prikazani_pribito_na_kriz.jpg Bibeln säger att Gud gav lagen - de tio budorden, som skrevs av Guds finger på stentavlor, och gick in i arken av överenskommelsen.En andra ceremoniella lagen av Moses, som var ...
Tillagt: 02.02.2011
Visningar: 145537x

Guds lag är oföränderlig, är det fortfarande!

501_bozi_zakon_je_nemeny.jpg Sanningar Hans ord uppenbarade Gud till människor. För alla dem som tar emot dem, är en sköld mot Satans bedrägeri. Att ignorera dessa sanningar, som nu är i den religiösa världen ...
Tillagt: 24.10.2011
Visningar: 169052x

Vilken är den sjunde dagen - lördag, lunar lördag eller söndag?

403_kalendar.jpg Vi har möjlighet att avgöra exakt vilken dag är det sjunde? Det vore rimligt att Gud har fastställt en dag som ett minnesmärke av sin skaparkraft - en speciell dag då ...
Tillagt: 28.03.2011
Visningar: 154160x

Fortsätt i reformationen av våra nitiska förfäder

520_jan_hus_kostnice_1415.jpg Foto Källa: WikipediaHela generationer av tjeckiska landet var centrum för den reformerade tron ​​i hela Europa. Var och en av oss vet namn som Jan Hus och Jan Zizka. Men du ...
Tillagt: 13.12.2011
Visningar: 141456x

Tar bort Guds nåd lag?

325_rusi_se_milosti_bozi_zakon.jpg Det är nödvändigt att hålla Guds tio budord, även på lördagar, är vi inte enligt lag utan under nåden? Aposteln Paulus förklarar tydligt att en kristen är inte "under lagen", men ...
Tillagt: 02.02.2011
Visningar: 127901x

Sv.AmazingHope.net - Guds lag - de tio budorden rätt