Sv.AmazingHope.net (På hemsidan) Sv.AmazingHope.net

Jebel el Lawz - Rätt berget Sinai, arkeologiska fynd

Biblisk arkeologi

328_01_vrchol_hory_sinaj.jpg

Jebel el Lawz - Rätt berget Sinai, arkeologiska fynd

Tillagt: 04.02.2011
Visningar: 268528x
Ämnen: Biblisk arkeologi
PrintTisk
328_01_vrchol_hory_sinaj.jpg329_02_hora_sinaj_a_plan.jpg330_03_hora_jebel_el_lawz.jpg331_04_hora_sinaj.jpg332_04_hora_sinaj_prostranstvi.jpg333_05_panorama_hora_sinaj.jpg334_06_vrchol_hora_jebel_el_lawz.jpg335_07_vrchol_hory_sinaj.jpg336_08_skalni_rozsedlina_strom_eliasova_jeskyne.jpg337_09_eliasova_jeskyne.jpg338_10_hora-sinaj-oltar.jpg339_11_oltar_zlate_tele.jpg340_12_sinaj_oltar_zlate_tele.jpg341_13_sinaj_kruhy.jpg342_14_sinaj_kruhy.jpg343_15_mramorove_kameny.jpg345_17_sinaj_plot.jpg346_18_sinaj_rytiny.jpg347_19_sinaj_rytiny.jpg348_20_sinaj_rytiny.jpg

I en tidigare artikel på Sinai berg, får vi veta att den sanna Mount Sinai är i Saudiarabien. Denna webbplats guider leder både bibliska och arkeologiska fynd på denna webbplats. Låt oss titta på några konkreta ledtrådar som visar oss att Jebel el Lawz är den mest bibliska berget Sinai.

Burnt toppen av berget Sinai

Toppen av bergen i Jebel el Lawz är svarta, brände. Bränn foton till vara något problem att urskilja kontrast bränna över botten av berget är mycket tydligt. Bibeln säger att Herren steg ned på Sinai berg i brand. Berget var insvept i rök och rök steg från det som en ugn. Han är fortfarande toppen av berget klart svarta förkolnade.

Exodus 19,18 - Mount Sinai var allt insvept i rök, eftersom Herren steg ner på det i eld. Ros som röken från ugnen och hela berget skakade kraftigt.

Femte Mosebok 4,11-12 - Så du är i närheten och ställde sig nedanför berget. Mountain elden brände till i himlen, runt mörka moln och moln. Och HERREN talade till dig av branden.

Bibeln förklarar att berget var insvept i rök, elden brann till i himlen. Det skulle vara riktigt fascinerande och också skrämmande syn för Israels folk. Denna manifestation av Guds kraft, lämnar berg av Jebel el Lawz spår av eld fram till idag.

Shrine of guldkalven

Israels folk, bott många år i slaveriet i Egypten. Där han lärde hedniska sedvänjor egyptierna och tog över deras vanor, lära sig att dyrka avgudar Egypten.

Vid foten av Jebel el Lawz hittat en stor sten altare, som är graverade med mönster av egyptiska heliga tjurar och kalvar. Ron Wyatt altaret visade Rejhardské universitet arkeolog, som genast insett dess betydelse. I Saudiarabien är det ingen som ingen annan sajt som denna.

Exodus 32,1 - När folket såg att Mose gick tillbaka från berget en lång tid, samlade omkring Aron. "Kom, gör oss gudar, som skulle leda oss, säger han uppmanade. "Vem vet vad är upp med det Mose som förde oss ut ur Egypten."

Exodus 32,4-5 - Tio av dem tog guld, formad och gjuten i form av en kalv. Då sade: "Detta är din Gud, Israel, som har fört dig ut ur Egypten!" När Aron såg statyn stod framför altaret. Sedan meddelade han, "I morgon är det fest!"

Exodus 32,5,8 - Snart gått den väg som jag bjöd dem. Han kastade en kalv och dyrkade honom, erbjöd honom och sade: "Detta är din gud, Israel, som har fört dig ut ur Egypten"

Eftersom Bibeln skrevs innan toppen av Jebel el Lawz hittat ett altare av sten med gravyrer av Egypten, som var kvar tills idag för att vittna om den bibliska berättelsen.

Stensättningar

Längs vägen israelerna hittades stora mängder av sten cirklar. Nära bergen i Jebel el Lawz är ett stort antal stensättningar som ligger på västra sidan av berget. Vad stensättningar serveras är inte känd. Troligen att trimma lägret. Men Bibeln berättar att Israels folk lägrade sig framför berget Sinai, och det är ingen stensättningar. Cirklar av sten skulle uppföras för att hålla djuren på plats, som skulle hållas på den västra sidan av berget, medan folket och deras läger var å andra sidan, i öster, berget.

Elias grotta och rock spricka

På höger sida från toppen av Mount Sinai finns en grotta som du kan se på bilden. Detta skulle kunna hänskjutas till den grotta där Bibeln Elia övernattade.

1 Kings 19,8-9 - steg upp, åt och drack, och styrkan i mat och sedan gick i fyrtio dagar och fyrtio nätter till Horeb på Guds berg. Där gick han in i grottan och övernattade.

På toppen av grottan är två stora stenblock. Bland dessa stenblock växer ensamma träd. Det är den plats där Moses gömde sina händer?

Exodus 33,22 - När kommer min härlighet sätt sätta dig in i en stenig klyfta, och kommer att täcka dig med min hand tills jag har gått.

Vi vänder från Bibeln och se vad Koranen säger, om det finns en ledtråd till den verkliga berget Sinai.

Muhammed visste detta område och besökte henne minst en gång i 631 att underteckna ett fredsavtal mellan den kristna ledare Aqaba och den judiska stammarna i oasen Al Maqnah, som är tillgänglig till fots från bergen i Jebel el Lawz.

Koranen skrevs under Muhammads liv (570-632), i den form som Koranen vi vet i dag, sammanställdes efter Muhammeds död. Koranen säger om trädet på berget Sinai, som än idag, och du kan se den i fotogalleriet.

Sura nummer: 23, vers 20 - och det träd som framträder ur berget Sinai, och som ger oljan och juice, äta de levande.

Koranen är inte en kristen, naturligtvis, auktoritativ, men vill bara påpeka att det finns en ledtråd som hjälper oss att identifiera de verkliga berget Sinai.

Alla bevis pekar på det faktum att denna plats är verkligen Mount Horeb, som beskrivs i detalj i Bibeln.

Efter vad Ron Wyatt uppmärksammas på denna plats 1984 var saudiska myndigheterna omgiven av ett bergsområde av ett stängsel, var där utsatt att vakta huset. Detta område var utpekat en arkeologisk plats och är stängd för världen.

Vid denna tidpunkt för att fånga filmen The Exodus Conspiracy. Detta team har lyckats besöket och dokumenteras noggrant. Vi kan snart se fram emot den här filmen, som vi avslöjar de fantastiska arkeologiska upptäckter.

I en annan artikel på berget Sinai, kommer vi att se mer fakta och artefakter som finns där.


Relaterade artiklar från kategori - Biblisk arkeologi

Exodus - Som artefakter kunde överleva 3500 år?

112_exodus_kolo.jpg Hur är det möjligt att artefakter kunde hålla havet för 3.500 år tills nu?Vad är en korall och där den förekommer?Coral är ett tecken för vissa marina Cnidarians. Coral är en ...
Tillagt: 27.09.2010
Visningar: 134490x

Förtöjning och bogsering hängande stenar - Noaks Ark

11_anchors_stone.jpg När du besöker platsen för Noaks Ark under sommaren 1977, fann Ron Wyatt hans söner flera stora gamla stenar. Dessa stenar har hål, är det ankaret stenar. Stenar bär korsningar med ...
Tillagt: 22.07.2010
Visningar: 168580x

OFFERALTARE Noas familj

23_noah.jpg Nära byn hittades Erzap altare Noas familj. Altaret byggdes av Noas familj efter syndafloden, som offrade till Gud.Genesis 8:20 - när Noa byggde ett altare och tog av alla rena djur ...
Tillagt: 22.07.2010
Visningar: 153817x

Tourist besökscentrum - Noaks Ark

28_tourist_visitors_center.jpg Den turkiska regeringen hade genomfört omfattande forskning med arkeologer. Arkeologer har undersökt alla fakta till dem av Ron Wyatt och hans kolleger. Efter att ha granskat webbplatsen och hittat alla de ...
Tillagt: 22.07.2010
Visningar: 121884x

Exodus - Röda havet passerar

98_saudi_chariot_wheel.jpg Exodus - bibliska korsar Röda havet Israel människor.I Bibeln bok Exodus, finner vi en av de mest övertygande historier. Denna historia berättar om vandringar i israeliterna från Egypten till det förlovade ...
Tillagt: 16.09.2010
Visningar: 316173x

Sv.AmazingHope.net - Jebel el Lawz - Rätt berget Sinai, arkeologiska fynd