Sv.AmazingHope.net (På hemsidan) Sv.AmazingHope.net

Vad han skrev om adventister protestanter?

True Tio Guds bud

363_reforma-protestante.jpg

Vad han skrev om adventister protestanter?

Tillagt: 20.02.2011
Visningar: 109970x
Ämnen: True Tio Guds bud
PrintTisk

Vad är vi skyldiga adventistar? - Evangelisk Weekly - Constance Sparks 19 september, 2007 - Nej 25/2007 - 92. Upplaga

Adventismen definierar sig själv som en fortsättning på den reformistiska rörelsen, som begärs i Europa, Hus, Luther, Calvin, efter då Wesley, Finney och andra. Varje Kristi kyrka har flyttat ett steg framåt i den avkastning som krävs för att biblisk kristendom, som under århundradenas lopp har deformerats till oigenkännlighet, men varje tycktes oss en annorlunda betoning av bibliska sanningar begravdes, ingen har fått att avslöja allt.

Adventismen betonade närhet Kristi återkomst (Advent), temat för tillkomsten av så kallade före rättegång, respekt för Herren vilodagen och ansvarig relation till hälsa.

Även om den initiala förväntningar på Kristi återkomst år 1844, beräknad på grundval av en felaktig tolkning av data i samband med Daniels profetia inte är uppfyllt i slutet, skulle det säkert vara fel på denna sida av kristen tro, detta idoga förväntas att underskatta, mycket mindre fördöma. Vi kommer definitivt prova den nya och den nya beräkningar, utan bara passivt på eskatologi kan lätt leda till utsikt vältaliga skyltar "sista tiden för att de gör anspråk på vår uppmärksamhet.

Judar återvända till Israel och aktuella händelser i Mellanöstern, de tillhör utan tvekan. Att leva ett bekymmerslöst, som om Kristi ankomst fortfarande var i sikte, den trogna Kristi lärjungar, de aldrig skulle ha råd, än mindre i dag.

Tillbaka från Konstantin, söndag till lördag Bibeln, som genom historien, inklusive upprätthållande av judiskhet Jesus och hans lärjungar, och faktiskt prvokřesťanská kyrkan ända Konstantins edikt 321 skall adventistar den bredare kristna kyrkan kunde inte hävda, av skäl som främst om det praktiska och tekniska. Konstantin, ursprungligen en anhängare av "Sun Gud", påbjöd rättfärdiga "solig dag" snarare än till trots judarna för att fira Jesu uppståndelse - han vid denna tid en anhängare av Kristus och döptes att ge upp på sin dödsbädd.

Teologiska skäl för söndag istället för lördag byggdes förrän senare - i Bibeln, den enda auktoritativa källan till kristen undervisning av reformationen, har inget stöd. Detta återför oss ärliga, söndag kristna skyldig till veckan, så våra bröder adventistar.

Kan de åtminstone vara tacksamma för att åtminstone i det civila livet, också tack vare sina insatser för att genomdriva "icke-arbetande lördag" först i USA och så småningom i Europa sedan 1966, även för oss. Med fem dagars arbetsvecka och ha minst judar och adventister inte på grund av hennes coven att komma i konflikt med lagen eller arbetsgivaren, som vanligt hänt förut.

Anmärkningsvärt är dock stod förhållandet mellan teologi lördag och teologi Creation, vilade i Kristus den eskatologiska och slutliga inlösen, vilket framgår av Jesus själv underteckna hålls på lördag.

Ansvarig sjukvård som gården fått i uppdrag av Gud (trots allt, är kroppen ett tempel för den anda!) Även i den kristna kyrkan är långt ifrån säkert. Om du gör en god hälsa i idol, är det lika farlig för hans hälsa att inte ignorera eller ens medvetet skadar rökning, alkohol, droger, överätande, och konstant vid alla halverats. Dagens läkare har generellt pekat troende och icke troende, även i det förra århundradet, men det var främst adventister.

Yrket har antagit är deras betydande bidrag till att bygga och utveckla utbildning och sjukvård inte bara i USA, men tillsammans med uppdragen, särskilt i utvecklingsländerna. I vår strävan till en ny strategi särskilt för barn och ungdom.

Så det verkar som de frågor och problem väntar fortfarande på själva tanken. I varje fall skulle det vara lämpligt att öppna så snart som möjligt på båda sidor av den teologiska dialogen, och det gradvis övervinna tidigare ståndpunkter, genom att dividera den ortodoxa kristna och "Cultist" eller den ortodoxa och avfällingar. En sådan handling skulle säkert ära och prisa Gud.


Relaterade artiklar från kategori - True Tio Guds bud

Guds lag är oföränderlig, är det fortfarande!

501_bozi_zakon_je_nemeny.jpg Sanningar Hans ord uppenbarade Gud till människor. För alla dem som tar emot dem, är en sköld mot Satans bedrägeri. Att ignorera dessa sanningar, som nu är i den religiösa världen ...
Tillagt: 24.10.2011
Visningar: 169052x

Fortsätt i reformationen av våra nitiska förfäder

520_jan_hus_kostnice_1415.jpg Foto Källa: WikipediaHela generationer av tjeckiska landet var centrum för den reformerade tron ​​i hela Europa. Var och en av oss vet namn som Jan Hus och Jan Zizka. Men du ...
Tillagt: 13.12.2011
Visningar: 141457x

Vilken är den sjunde dagen - lördag, lunar lördag eller söndag?

403_kalendar.jpg Vi har möjlighet att avgöra exakt vilken dag är det sjunde? Det vore rimligt att Gud har fastställt en dag som ett minnesmärke av sin skaparkraft - en speciell dag då ...
Tillagt: 28.03.2011
Visningar: 154160x

Iakttagande av sabbaten genom århundradena

464_zachovavani_sboty.jpg Ett överraskande tvärsnitt av historien som visar att Gud alltid haft sitt folk, som höll alla de tio budorden, inklusive Guds vilodag - sabbaten. Han misslyckades aldrig att utrota de troende ...
Tillagt: 14.08.2011
Visningar: 285913x

7. Change of Heart - tro och lagen - Vägen till Kristus

273_cesta_ke_kristu.jpg "Vem är i Kristus är en ny skapelse. Vad är det gamla är förbi, har den nya kommit" (2. Kor 5:17).Man kan inte säga exakt tid och exakt plats, eller inte ...
Tillagt: 22.11.2010
Visningar: 105133x

Sv.AmazingHope.net - Vad han skrev om adventister protestanter?