Sv.AmazingHope.net (På hemsidan) Sv.AmazingHope.net

Religion - framväxten av olika riktningar

Bibliska Fakta

509_babylon.jpg

Religion - framväxten av olika riktningar

Tillagt: 02.11.2011
Visningar: 203501x
Ämnen: Bibliska Fakta
PrintTisk

Har du någonsin undrat vad det är och där religionen har sitt ursprung? Vilken är den äldsta? Varför är så många former av religion? Och i vilken riktning är den rätta? Varför tror människor på Gud? Dessa är frågor för varje alla hans kulor betänka man. Kanske du säger att du inte bryr dig, men varje person på denna planet, alltså, du, du har någon form av engagemang. Det finns olika traditioner - traditioner, helgdagar, att var och en av oss öva i deras liv. De flesta av oss firar jul, påsk, eller gå till yoga ...

Själva ordet religion betyder - att följa någon. Jag skulle vilja att ni tänker på början av den religion som är här i dag. För att göra det vi ser behöver vi Bibeln. Det är en bok som Mose började skriva runt 1500 f.Kr. och bevisa sanningen i hennes ord av många arkeologiska fynd. Det faktum att hennes ord har bevarats oförändrade bevisa rullar hittades i grottor Qumran. Även många andra platser bekräfta sanningshalten i berättelserna i Bibeln. Upptäck det själv, öppna den och kontrollera dess sanning.

Början av Religion - följ -. Guden

Man = Adam och Eva skapades av Gud, Skaparen. Genesis 1,27

De hade två söner - Kain och Abel. Genesis 4,1-16. Abel lyssnade till Gud (troende), Kain lyssnade till Gud, han gjorde vad han ville. Han dödade sin bror, som var det första dödsfallet i världen (icke-religiösa människor).

I stället för den dödade Abel med Adam och Eva hade en son som de kallade set, vilket åter är lydde Gud.

Huset Seto föddes Noah, som hade tre söner, Sem, Ham och Jafet Genesis 5,32.

Namnet här är de sant troende i Guds namn Cham betyder otrogna i den sanne Guden, som har sina gudar. Namnet Jafet betyder vandrande (troende och icketroende).

Från ättlingar till Sem Gud valde människor som skulle ha sann tro i sann Gud. De var israeler -. Judar

Judarna - har sitt ursprung i Abraham, 1400 år före Kristus. Gud kallade Abraham, som kallas Fader tro. Gud lyssnade och gjorde rätt budskap om den sanne Guden - Skaparen. Genesis 11,10. 27:e (Födelsen av Abraham), Genesis 12,1-9. 15 - (Ett avtal mellan Gud och Abraham). Vers 21 - (Isaks födelse). Isak hade Jakob, och Jakob hade 12 söner generationens israeler (judar).

När Gud förde sitt utvalda folk från egyptiska slaveriet, gav till Moses på berget Sinai, Guds oföränderliga lag styrelser. Många punkter med denna lag är fortfarande en del av mest sekulariserade, statliga lagar.

Denna lag är: 1 Gör inte några andra gudar vid sidan av mig second inte generera idoler i form av något third Använd inte Herrens namn förgäves fourth Tänk på sabbatsdagen så att du helgar fifth Hedra din fader och din moder sixth Döda inte seventh inte begå äktenskapsbrott 8:e inte stjäl 9:e Ligg inte 10:e Envy

Kristna - har sitt ursprung 2010 år sedan. Deras undervisning bygger på Jesus Kristus, som var en Judisk, och som påstås och mäktiga gärningar bevisade att Sonen till den Högste Gud. Det var en viktig person i historien som förändrats i hans era. Avser människor till det sanna Fader som är i himlen (i rymden). Kristendomen är en fortsättning av den judiska religionen, vilket leder till kunskap om den sanne Guden genom Hans Son Jesus Kristus. Hans liv, och hela arbetet med inlösen beskrivs i den bibliska evangelierna. Varför är så många håll i kristendomen?

Från en annan Noas son Ham, baserad på ytterligare riktningar av religion.

En annan grupp är de muslimer - Islam - muslimer. Det är den österländska religioner. De har sitt ursprung också i Abraham. Hans son Ismael, men han var son till Hagar den egyptiska pigan namn. Genesis 16,1-12. Således kommer stammen Ham. Bibliska profetior om honom säger, "en man med okuvlig vilja. Hans hand skall vara mot alla och handen mot honom och kommer att stå mot alla sina bröder."

Permanent upplopp muslimer och judar - ättlingar till Abrahams halvbröder, är uppfyllelsen av denna profetia. De tror på en Gud - Allah. Profeten Muhammed levde upp till den 6: e århundradet efter Kristus. Gud ger inte människan någon frihet - arbete i människans liv all rikedom och fattigdom, glädje, sorg och synd. De tror de döda gudar - människor. Muslimer motiverar fredag ​​som en högtidsdag.

Buddhister - Det är den österländska religioner. Dess grundare är Buddha, född 560 f.Kr. i Indien nära Nepal. Original GUATAMA han hette. Namnet Buddha är en gud. Vår värld är bara en slöja för honom - maj. Han proklamerar:-livet är lidande och lidande är livet. Buddhas undervisning har 8 grader, och i motsats till den judiska lagen, vilket leder till Gud, leder detta till sig själv. Etik: 1 / sanna tron, 2 / rätt tänkesätt, 3 / höger sett 4 / verkliga livet och livsstil (inte döda, stjäla, du skall inte leva vällustig, kommer inte ljuga och dricka berusande drycker). Buddha frågar: 5 / hederligt uppehälle, 6 / rätt strävan 7 / rätt tänkesätt, 8 / höger upptagen med sig själv.

Hinduer - österländska religioner - också kommer från familjen Ham. Det är Indiens nationella religion. Den har ingen grundare - Yoga - yogi - är utbredd i vårt land. Här är en plats för alla - det är ett religiöst virrvarr. Indiska säger att i Indien, är alla religioner i världen. Jämför med mig: 1 teister - tror på en personlig Gud utanför världen, men inte i det Gud uppenbarat i Kristus 2: a deism - tro på rationella skäl i en Gud - en som skapade världen och titta på när en urmakare, han nådde dem och de kör av sig själva 3 monoteister - tror på en Gud 4 polyteister - tror på många gudar 5 ateister - förnekar tron ​​på Gud 6:e kristendomen - Finns det plats för Jesus Kristus och kristendomen, men Jesu rätt att förkasta hela sanningen. Jesus är en bland andra. I den indiska krogar målningar hänga sida vid sida guden Krishna, Buddha, Jesus och Gandhi ....

Hinduiska guden - grå - gud tystnad. De har 330 miljoner gudar (djur, träd, berg ... Denna religion går tillbaka till 1250 f.Kr. av vetenskap -. Hemligheten skrifter - dikter Världens söndag -. Dagen sol, bad mot solen.

Ateism - modernt och sista religion. Religion of Reason. I boken Dictionary av ateister är skrivet här: ". Gud skapade inte människan, utan en människa av Gud, till sin avbild och likhet" Materialismen var höjdpunkten i franska ateism av 18th century.

Marxistiska ateismen - den största formen av ateism - "marxizmus är materialismen, starkt fientlig till religion ... vars uppdrag är att beröva en person som av religiösa vanföreställningar och fördomar ... och befria honom från alla de övernaturliga hos människan ... ökar förtroendet i vår egen styrka ... och människan är den högsta är för människan. (s. 275) Organisationen grundades 1925 i Sovjetunionen och Föreningen kallade onda religionen ... slogs med alla medel, i växter, fabriker, kollektivjordbruk och skolor. "

Du ser, det finns olika grupper i samhället - religion, som på något sätt påverkar oss. Till vilken religion vi tillhör, måste vi svara var och en personligen. Vad eller vem sätter man hans framtid ligger i våra egna beslutet. Fri beslutsfattande är den största gåva vi fått från Gud.

Labyrinten är bara ett sätt att korrigera, och att någon har att glänsa. Jag visste att ljuset är Jesus Kristus som kom från himlen och inbjuder oss hem. Vi gick vilse och kan inte ångras. Jesus säger:

Joh 8:12 - Jesus till dem igen, sedan talade: ".. Jag är dagens ljus Den som följer mig skall inte vandra i mörkret utan ha livets ljus"

Och konung David sade:

Psalm 119,105 - Ljus mina steg är ordet för ditt ljus mitt sätt.

Därför vill jag bjuda in dig hem där vi väntar. Jesus Kristus förbereder oss hem som tar oss var han är. När jorden kommer att rengöras och skapat alla nya, kommer att vara vårt hem igen, underbart paradis, som Herren avsett i början av skapelsen.

De är världens två grupper av människor:

Rolling Stones - vandra här i världen - inget mål - bara döden.

Pilgrims - vandra denna värld, men de har ett mål - evigt liv - Guds rike.

M.G.

Jes 44,6 - Så säger Herren, Kungen och Israels Återlösare, Herren Sebaot: Jag är först och jag är den siste, förutom mig finns ingen Gud.

Jes 55,6 - Sök Herren medan för att hitta den, kallar det, tills det är nära.

Jesaja 56, 6-7 - Utlänningar som är anslutna till HERREN för att tjäna honom, att älska Herrens namn och var tjänare till honom alla som skyddar lördag innan vanhelgande och hålla mitt förbund med er alla ta med till berget av hans helighet och oblažím är i mitt bönehus.

Jan 14, 6-7 - "Jag är vägen, sanningen och livet:" Jesus svarade. "Ingen kommer till Fadern utom genom mig. Om ni kände mig skulle du veta min Fader. Från och med nu att du känner honom och har sett honom!"

John 3:16 - Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv


Relaterade artiklar från kategori - Bibliska Fakta

Sjundedagsadventister, den sista av reformatorer av kyrkan bär ett betydande varning till världen

454_adventiste.jpg Den Adventistsamfundet, säger många lögner och halvsanningar, särskilt på Christian webbportaler. Kanske för att vi hänvisa till den doktrinära punkter som Jesus Kristus lärde apostlarna och de första och också eftersom ...
Tillagt: 29.07.2011
Visningar: 211408x

Omvänd er - nu är det viktigaste!

484_pokani.jpg Matt 4,17 - Från den tiden började Jesus predika, "Omvänd er himmelriket är nära!"När Jesus Kristus och Johannes Döparen predikade en närliggande himmelriket, först kallade och kallade människorna omvända sig. Med ...
Tillagt: 25.09.2011
Visningar: 160562x

Andra ankomst Jesus Kristus

323_druhy_prichod_jezise_krista.jpg Kristus ska komma personligt och synligt i himlen. Kommer som herrarnas Herre och konungarnas Konung. Bibeln kommer som vänster och alla kommer att se honom.Alla förstår tydligt att han är skaparen ...
Tillagt: 25.01.2011
Visningar: 163221x

Profetian att Jesus är Messias förutsagt

191_jezis.jpg Enskilda böcker i Gamla testamentet skrevs under åren 1400-425 f Kr och finns i dem om 60 till 270 stora och små messias profetior om födelse, liv och död av Jesus ...
Tillagt: 24.10.2010
Visningar: 205042x

Bön som samtal med Gud

418_modlitba_rozhovor_s_bohem.jpg Luke 11,1 - "Herre, lär oss att be så att Johannes lärde sina lärjungar."Luke 18,1 - Han berättade för dem en liknelse, som fortfarande behövs för att be och inte ge ...
Tillagt: 03.05.2011
Visningar: 226631x

Sv.AmazingHope.net - Religion - framväxten av olika riktningar